TERMENI SI CONDITII

Vevere este denumirea comerciala a SC VEVERE CONCEPT SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Aleea Rotunda nr. 1, bl Y1B, sc. 2, ap. 57, sector 3, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/14514/2019, cod unic de inregistrare fiscala 41819224.

Vanzator: Vevere.

Cumparator: orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care face o comanda la Vevere.

Client: poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Vevere (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Vevere si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.
 
Utilizator: orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Vevere, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Nickname: pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont: sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre cumparator si istoricul cumparatorului. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.  

Favorite: sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa isi creeze liste cu produse pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a bunurilor si serviciilor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

Lista – sectiunea din Favorite in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii si pe care, ulterior, le poate sterge sau le poate adauga in cosul de cumparaturi („Cosul meu”).

Vizitarea, utilizarea si cumpararea produselor de pe site-ul vevere.ro, proprietate a societatii VEVERE CONCEPT SRL, implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos:

  • Societatea  VEVERE CONCEPT SRL isi asuma dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari site-ului vevere.ro, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.

  • Societatea VEVERE CONCEPT SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, up-grade-uri etc.

  • VEVERE CONCEPT SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul vevere.ro, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii site-urilor in cauza.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, sms sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza activitatea.

Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail), sms sau telefonic.

Pentru motive justificate, Vevere isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din comanda. Daca modifica cantitatea de produselor din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia si va returna suma achitata.

Contractul se considera incheiat intre Vevere si cumparator in momentul primirii de catre cumparator a notificarii de expediere a comenzii prin intermediul postei electronice si/sau SMS.

Orice vizitator Vevere are posibilitatea de a face comanda atat timp cat nu prejudicieaza prin actiunile sale interesul nostru legitim. Pentru motive justificate Vevere poate restrictiona oricarui vizitator/ cumparator/ utilizator.
 
Comunicarea cu Vevere se poate face telefonic/sms/e-mail/formular de contact. Toate comenzile sunt validate de utilizator/cumparator prin introducerea manuala a codurilor de tip captcha in vederea protejarii informatiei din site.

Vevere poate publica pe site informatii despre promotii/produse practicate intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

In cazul platilor online Vevere nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator.

Informatiile folosite pentru descrierea produselor nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vevere, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

In urma achizitiei unui produs, cumparatorului i se va solicita scrierea unui review. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de cumparator.

Vevere poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, nefiind necesar acordul cumparatorului.
 
Continutul incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a Vevere.
 
Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, decat cu acordul scris al Vevere.

Niciun continut transmis catre client, utilizator sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare, vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Vevere.
 
Utilizatorul/Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta.  

Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate.

Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca Vevere poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

Vevere poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
- neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
- invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vevere, in cazul platii online;
- datele furnizate de catre client/cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;
- lipsa stoc;

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze produsul/comanda  in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs sau renuntare la un serviciu expira in termen de 14 zile de la ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a comenzii. 

COMUNICARI ELECTRONICE
Prin accesarea site-ului vevere.ro, folosirea, vizitarea, cumpararea de produse sau trimiterea de e-mail-uri adresate societatii VEVERE CONCEPT SRL, comunicarea se realizeaza in mod electronic, considerandu-se astfel ca utilizatorul consimte  primirea notificarilor de la vevere.ro in modalitate electronica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice  sau juridice sau in numele oricarei alte entitati vor fi sanctionate in conformitate cu legile in vigoare.

DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)
Intregul continut al site-ului vevere.ro, incluzand, texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, este proprietatea  VEVERE CONCEPT SRL  si/sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala.

Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusiva a societatii  VEVERE CONCEPT SRL si este protejata de Legea drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a  VEVERE CONCEPT SRL a oricaror elemente  enumerate mai sus se pedepseste  conform legilor in vigoare.

ACCESUL LA SITE
VEVERE CONCEPT SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor societatii VEVERE CONCEPT SRL fara acordul scris al acestuia.

PROTECTIA DATELOR
Pe site-ul vevere.ro, utilizatorul este  responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea site-ului si a cosului de cumparari. Datele personale ale cumparatorilor vor putea fi transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare. 

Te rugam sa verifici Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.
 
Te rugam sa verifici Politica de Cookies.
 
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil care nu poate fi evitat.
Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune.

CUMPARARE SI LIVRARE

Informatiile legate de procesul de cumparare precum politicele de livrare care sunt parti integrante prezentei Termeni si Conditii, puteti consulta AICI. Sectiunea de intrebari frecvente gasiti AICI.

 RESPONSABILITATI PRIVIND PRODUSELE
VEVERE CONCEPT SRL nu garanteaza ca descrierea produselor sau orice alt continut al site-ului este lipsit de erori sau ca este complet.

Produsele (atunci cand este cazul) sunt insotite de certificate de garantie ale importatorilor. Orice reclamatie va fi adusa la cunostinta vevere.ro in maximum 24 de ore de la receptionarea produselor.

Valoarea maxima a obligatiilor Societatii VEVERE CONCEPT SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Societate de la clientul respectiv.

CONDITII DE GARANTIE
Termenul de garantie pentru produsul achizitionat este de 0-7ani in functie de produs si producator, incepand cu data cumpararii acestuia si se prelungeste cu durata de timp cat produsul se afla in reparatie.

Daca in perioada de garantie, produsul cumparat de catre Dvs. se dovedeste a fi defect, din motive de proiectare, executie sau vicii ascunse, el va fi reparat gratuit , cu respectarea anumitor conditii:

  • Produsul sa fi fost cumparat de la Societatea VEVERE CONCEPT SRL,a fost exploatat numai in scopul pentru care a fost conceput, respecatndu-se instructiunile producatorului din instructiunile de utilizare;

  • Pentru acordarea garantiei sunt necesare: documentul de plata (factura), certificatul de garantie completat corect si produsul defect, a carui serie trebuie sa fie integrala, identificabila si nealterata;

  • Garantia isi pierde valabilitatea daca produsul s-a defectat datorita expunerii la fenomene naturale, datorita incendiilor, accidentelor, neglijentei in utilizare, precum si datorita unor instalari, modificari sau adaptari necorespunzatoare;

Pentru instrumente  nu sunt acoperite de garantie urmatoarele:

  • uzarea si tocirea normala a  tastelor, pragusului, corzilor, cheitelor de acordare, butoanelor de control;

  • deterioarea finisajelor – crapaturi, despicaturi, deformari ale lemnului, ca urmare a schimbarilor de temperatura sau de umiditate, expunerii la soare, sau a contactului cu focul, umezeala, saruri si acizi rezultati din transpiratia corpului;

  • deterioarea, coroziunea sau ruginirea mecanismelor metalice, ca urmare a umiditatii, aerului sarat sau expunerii la saruri si acizi rezultati din transpiratia corpului

Pentru amplificatoare nu sunt acoperite daunele provocate din cauza tensiunilor electrice de alimentare necorespunzatoare sau utilizarea in conditii ce contravin standardelor tehnice si de electrosecuritate din Romania.

Nu sunt acoperite de garantie produsele asupra carora au intervenit pentru reparatii persoane neautorizate si daca s-au folosit piese de schimb neautorizate sau neaprovizionate prin Societatea VEVERE CONCEPT SRL.

Drepturile consumatorilor sunt prevazute in O.G. 21/1992, republicata si L.449/2003, norme in vigoare la data cumpararii produsului.

LITIGII
Prin folosirea (vizitarea sau cumpararea produselor) site-ului, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Conditiile si Termenii de utilizare de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si Societatea  VEVERE CONCEPT SRL.

In cazul unor eventuale conflicte intre  VEVERE CONCEPT SRL  si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta judecatoreasca din Municipiul Bucuresti, in conformitate cu legile romane in vigoare.

DECLINAREA RESPONSABILITATII
Societatea  VEVERE CONCEPT SRL  nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in magazinul virtual, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia Societatii de catre reprezentantii fiecarei marci. Totusi s-au depus eforturi mari pentru a minimaliza toate greselile care pot aparea din editarea electronica sau manuala a informatiilor prezentate. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, culooarea s.a. fara notificare prealabila de catre producatori.

VEVERE CONCEPT SRL nu garanteaza, de asemenea, nici disponibilitatea in stoc a produselor afisate, motiv pentru care societatea va avea dreptul de a nu livra partial sau integral o anumita comanda in cazul in care anumite produse nu mai apar in oferta curenta a furnizorului sau nu sunt disponibile din alte motive (lipsa momentana din stoc, epuizarea editiei, etc). Daca plata se face in avans, clientul va avea dreptul de a primi inapoi banii platiti pentru produsul respectiv. In toate cazurile in care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea imediata a sumelor incasate deja de VEVERE CONCEPT SRL, dar nu si alte despagubiri.

Valoarea maxima a obligatiilor Societatii VEVERE CONCEPT SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Societate de la clientul respectiv. Dupa expedierea produselor, Societatii nu i se mai poate cere returnarea banilor in nici un fel si de asemenea nici returnarea produselor.
In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, societatea VEVERE CONCEPT SRL isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

PRETURILE PRODUSELOR
Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte.

Societatea  VEVERE CONCEPT SRL va putea desfasura orice campanie promotionala referitor la produsele afisate pe site, promotii ale caror conditii vor fi stabilite in intregime de catre  VEVERE CONCEPT SRL

FRAUDA
ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI vevere.ro, SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL vevere.ro,  VA FI CONSIDERAT O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI  vevere.ro,  SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

  

RETURNAREA PRODUSELOR

Conform legislatiei in vigoare O.G.130/2000, folosind tehnicile de vanzare la distanta, se poate opta pentru returnarea/inlocuirea unui produs in conditiile art.4 alin.1 lit.b din O.G.130/2000 in termen de 10 zile de la primirea produsului in urmatoarele conditii:

in limita termenului dat mai sus trebuie trimisa o notificare scrisa in acest sens prin eMail la departamentul de vanzari contact@vevere.ro
produsele returnate sa nu prezinte urme de folosire, sa fie in stare perfecta de functionare, au ambalajul original si accesoriile in stare perfecta.
produsul trebuie sa fie insotit de factura si alte acte primite in original.


VEVERE CONCEPT va returna clientului contravaloarea produsului in tremen de 30 zile de la data receptionarii retur. Detaliile modalitatii de returnare vor fi stabilite dupa acceptarea produselor in returnare. Suma cuvenita clientului poate fi returnata exclusiv in contul personal al clientului.
Costurile de transport dus - intors cat si costurile returnarii contravalorii sunt suportate in intregime de catre client. In cazul in care clientul renunta la produse total sau partial aceasta va achita costurile transportului tur-retur chiar si in cazul in care a beneficiat de transport gratuit. Costurile de transport pentru colete primite cu titlul de transport gratuit sunt 19,00 RON. Costurile de retur in contul clientului sunt 5,00 RON.

Produsele vor fi returnate cu acelasi curier cu care au fost livrate.

Daca costul transportului de returnare este mai mica decat cel al valorii de returnat si clientul a optat pentru transortul cu "plata la destinatie" acest cost se va scade din valoarea de returnat.
Nu se accepta trimiterea produselor catre VEVERE CONCEPT cu specificarea cererii unui ramburs (contravalorea de returnat). Produsele mai intai vor fi verificate de catre reprezentantii VEVERE CONCEPT.
In cazul observarii deficientelor in functiune datorita utilizarii sau deficiente in aspectul produsului (urme de folosire, zgarieturi etc) VEVERE CONCEPT poate conditiona acceptarea returnarii cu conditia retinerii unei valori (cost restocare) din valoarea produsului.

Nu se acepta returnarea pentru produsele care nu exista in stocul si oferta curenta, produse pentru care se solicita plata in avans sau care se aduc din diverse depozite la cererea expresa a clientului.
Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

 

DISPOZITII FINALE
Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vevere si utilizatori / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Ultima revizuire: 17.02.2020